zondag 21 december 2008

clafouts met kersen en chocolade


6-8 personen

voorbereidingstijd: 15 min, baktijd: 18 min.

200 ml slagroom, 50 gr suiker, 2 eieren, 100 gr amandelpoeder, 30 gr bloem, snufje zout, 70 gr pure chocolade met minstens 70% cacao, 1 el amaretto, 40 kersen, 20 gr. geschaafde amandelen, 4 kleine ovenschaaltjes


verwarm de oven op 160C

klop de room en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren het amandelpoeder, de gezeefde bloem en het zoet toe en roer alles goed door. Smelt de chocolade en spatel hem samen met de amaretto door het roommengsel. Vet vier ovenschaaltjes in.. verdeel de gewassen kersen met pit over de schaaltjes, zorg ervoor dat ze niet boven elkaar liggen.

Vul de schaaltjes tot de rand met het chocolade-roommengsel, zet de schaaltjes 18 min in de oven en laat ze afkoelen, bestrooi de clafoutis met amandelen en dien ze op kamertemperatuur op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten